Notice: Undefined variable: class in /var/www/vhosts/jolandakeesom.nl/httpdocs/wp-content/themes/sbtheme/header.php on line 40
class="post-template-default single single-post postid-326 single-format-standard">

Het dak op


Blog

Halsbrekende toeren en dierentuingeluiden, een betere samenvatting kan ik niet verzinnen voor de asbestverwijdering bij de buren. Door het geschreeuw van die mensen in witte pakken via hun maskers en het gekletter van hun ladders leek het bovendien voortdurend alsof er iemand naar beneden viel.

Nog absurder was dat ze op twee meter afstand van ons raam en ons terras aan het werk waren in die veilige uitrusting, terwijl wij in onze gewone kleren en zonder bescherming rondliepen. De Milieudienst vond het allemaal niet zo erg. De Arbeidsinspectie wel en eiste betere veiligheid voor de arbeiders. Niet voor de bewoners.

Tja, als bewoner loop je maar in de weg bij de uitvoering van grootste plannen. Dan kun je maar beter stoflongen oplopen en doodgaan, want dan kunnen ze jouw huis ook verbouwen. Je zou er cynisch van worden. De kunst is vooruit te blijven denken aan het eindresultaat, maar in dit geval durf ik dat niet zo goed meer. Ik loop namelijk al een hele tijd te hoesten.