Notice: Undefined variable: class in /var/www/vhosts/jolandakeesom.nl/httpdocs/wp-content/themes/sbtheme/header.php on line 40
class="post-template-default single single-post postid-340 single-format-standard">

Moet je horen


Blog

Ja, als je zo’n bak lawaai op het dak plaatst, heb je dus wel een vergunning nodig (zie mijn blog van november 2018). Zeker als er ook nog ventilatoren van je koeling bijstaan (rechts op de foto). Maar hoeveel lawaai mag je dan maken? En hoe meet de omgevingsdienst dat? ’s Avonds laat, maar niet midden in de nacht als die ventilatoren over hun toeren raken… 

Heel veel slapeloze en slaapgestoorde nachten heeft het geduurd voordat er iemand reageerde op mijn klachten.

De gemeente stuurt je naar de provincie en die moet de omgevingsdienst inschakelen. Na veel uitleg begrepen die kennelijk dat ik niet gestoord ben, maar mijn nachtrust wel. Ze konden iemand sturen die piketdienst had om het geluid te meten. Twee keer kwam hij voor niets omdat er op een vrijdag- en zaterdagavond teveel omgevingslawaai was (> 50 decibel). De derde keer was er geen openingsfeest of Carnaval en kwam het geluid om elf uur ’s avonds net niet aan de 50 decibel. Jammer voor ons, maar dan krijgt de eigenaar dus wel een vergunning voor deze bak herrie.

Hoe krijg ik de man met de meter zover dat hij echt om twee of drie uur ’s nachts komt meten als de ventilator van de koeling op hol slaat? Dat gebeurt namelijk een paar keer per nacht en daar word ik wakker van, ook met de ramen dicht. Ik vrees dat ik moet wachten totdat het apparaat ook voor middernacht zulke geluiden begint te maken. Maar ik weet niet of ik daarop kan wachten.