Notice: Undefined variable: class in /var/www/vhosts/jolandakeesom.nl/httpdocs/wp-content/themes/sbtheme/header.php on line 40
class="post-template-default single single-post postid-246 single-format-standard">

Narcostraat


Blog

Hoe toepasselijk na recente berichten van de politievakbond: vannacht is onze straat
veranderd in een narcostraat. Ruik maar eens…

Tegen half zes wordt er op deuren gebonkt en blijken de brandweer en de politie aan de overkant te proberen een pand binnen te komen. Even later zien we agenten met een zaklantaarn van binnen door het pand schijnen. “We hadden wateroverlast”, hoor ik de nieuwe benedenbuurman tegen zijn naaste buren zeggen.

Vijf uur later gooit een opruimploeg van de politie de onderdelen van een wietplantage uit het zolderraam. Inmiddels hangt er een groot plakkaat op het raam om de vondst te bevestigen. Als ik mijn raam opendoe, komt de wietgeur me tegemoet door de vrieskou. Is dat even genieten voor de vaste klanten van de coffeeshops in de buurt!

Het is al de tweede keer binnen een paar jaar dat uit dit pand een wietplantage wordt verwijderd. En wij maar denken dat de eigenaar zijn leven heeft gebeterd toen hij afgelopen zomer eindelijk de wegrottende houten erker ging opknappen en schilderen. Kennelijk kan hij zo meer verdienen. Of niet?

Duidelijk is dat de politie hier zijn handen vol aan heeft. Hoeveel ander werk moeten ze daarvoor laten liggen? De boefjes en boeven die onze straat frequenteren, draaien zich om als ze de politieauto’s zien staan. Maar wanneer komen ze weer terug?