Notice: Undefined variable: class in /var/www/vhosts/jolandakeesom.nl/httpdocs/wp-content/themes/sbtheme/header.php on line 40
class="post-template-default single single-post postid-350 single-format-standard">

Straatgevecht


Blog

In de strijd om de stoep maken onze bloembakken dit jaar hun eigen statement: “Wij zijn hier ook!” roepen ze naar de bakbeesten die tegen de gevel willen parkeren.

Horecaleveranciers houden kennelijk niet van mensen aan wie ze niets kunnen verdienen. Zelfs als ze netjes hun vrachtwagens op de aangewezen losplek zetten en met rolkarren onze straat inkomen, rammen ze het liefst alles op hun weg om zo snel mogelijk hun werk te doen. Dat ze daarvoor in strijd met de wet een vluchtuitgang gebruiken, maakt ze ook niets uit. De enige fysieke maatregel die wij als bewoners in dit straatgevecht kunnen inzetten, is het plaatsen van bloembakken. Die staan die leveranciers dus in de weg. Met als gevolg dat twee van onze bloembakken inmiddels een forse deuk hebben opgelopen. Gelukkig trekken de planten zich er niets van aan en komen ze gewoon op met knalroze bloemen.

Ik weet niet waar dit straatgevecht eindigt. Idealiter met de sluiting van de gekozen aanvoerroute die in strijd is met alle regels. Tot het zover is, proberen wij er maar voor te zorgen dat de planten hun plek blijven opeisen.