Notice: Undefined variable: class in /var/www/vhosts/jolandakeesom.nl/httpdocs/wp-content/themes/sbtheme/header.php on line 40
class="post-template-default single single-post postid-113 single-format-standard">

Wijkverpleging. Balanceren tussen zorg en zeggenschap


Zorgen

Wijkverpleging is een uitdagend vak. Van wijkverpleegkundigen wordt veel verwacht. Dat ze klaarstaan voor patiënten met hun verschillende rechten, problemen, vragen en behoeften. En dat ze tegelijkertijd rekening houden met eisen en regels van zorgverzekeraars, gemeenten en landelijke overheid, die soms haaks staan op de wensen van de patiënt.

Met een stevige basis van theoretische kennis en praktische ervaring hoeft het zoeken naar een goed evenwicht niet eng te zijn. Sterker nog, voor wijkverpleegkundigen in hart en nieren is het juist de uitdaging om verder te kijken dan regels, richtlijnen, protocollen en classificatiesystemen, en in dialoog met de patiënt te bepalen met welke zorg die het beste geholpen is.

Dit boek is bedoeld voor hbo-verpleegkundestudenten die zich voorbereiden op een toekomst als wijkverpleegkundige. De kern van het vak wordt samengevat in het Zorg en Zeggenschap-model. Per hoofdstuk wordt een onderdeel van dat model behandeld met relevante theorie en actuele casuïstiek om theorie en praktijk met elkaar te verbinden. Zodat studenten ontdekken wat balanceren tussen zorg en zeggenschap inhoudt en welke bagage zij daarvoor nodig hebben.

Wijkverpleging. Balanceren tussen zorg en zeggenschap. Boom, 2016 (Interviews en eindredactie)